Център за напреднало лидерство

Търсене: Новини

Google I/O '24 и Gemini - най-големият и най-способният модел на GenAI на компанията

сряда, 15 май 2024 10:50

Сундар Пачи, главен изпълнителен директор на Google, даде началото на Google I/O '24. На конференцията беше демонстрирана интеграцията на Gemini в продуктите на Google, като беше представен Gemini 1.5 Pro за Workspace Labs и олекотеният Gemini 1.5 Flash. Напредъкът включваше мултимодални възможности, агенти с изкуствен интелект и генеративния видеомодел Veo, заедно с новите процесори Trillium и AI Overviews за Google Search. Събитието също така подчерта ролята на Gemini в Android, персонализираните AI изживявания с Gems и отговорното разработване на AI с LearnLM.


Надпреварата за интегриране на възможностите на GenAI в пакетите за офис продуктивност е в ход и в последната версия на Workspace Google използва най-големия си и мощен LLM - Gemini Pro 1.5, за да помогне за това. Gemini е най-големият и най-способният модел на GenAI на Google, който превъзхожда GPT4. Той е мултимодален от самото начало за текст, аудио, изображения и видеоклипове и е оптимизиран в три размера - Ultra, Pro и Nano.

От подобреното генериране и усъвършенстване на текстове през автоматичното водене на бележки от срещи, многоезичния превод и дори добавянето на опростен инструмент за създаване и редактиране на видеоклипове, наречен Vids, компанията най-накрая започва да се възползва от ранната си преднина в областта на изкуствения интелект, която имаше.

Освен това възможността за създаване и интегриране на агенти, задвижвани от ИИ, в Workspace показва как Google води към бъдещето, в което са възможни още по-сложни приложения на GenAI.

Научете повече: тук

Изпробвайте Gemini: тук

#Google #GoogleAI Cloud AI #GenAI #Workspace #Productivity 

Галерия снимки от Google I/O '24 и Gemini - най-големият и най-способният модел на GenAI на компан ...